Cultuur

Duik het mijnverleden in en ontdek hoe de industrie van toen de basis vormt voor innovatie, creativiteit en kunst vandaag! Genk: verrassend veelzijdig! Bovendien leunt onze B&B Lavendine Pure aan tegen Hasselt en Diepenbeek…lees meer voor onze tips!

 • C – Mine

  Duik het mijnverleden in en ontdek hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie.

 • Bokrijk

  Bokrijk is vooral bekend voor het Openluchtmuseum met een verzameling van historische gebouwen en authentieke interieurs. In dit actief doe-museum ontdek je hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten op het Vlaamse platteland en nog véél meer! Kom het zelf ervaren. Raadpleeg zeker ook de uitgebreide activiteitenkalender.

 • Thor Park & Mijndepot

  Energie, innovatie en beleving. Zijn die woorden op jouw lijf geschreven? Dan is een bezoek aan Thor Park iets voor jou.

 • Kattevennen

  Zin om je uit te leven in het groen? Kattevennen is één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, een natuurpark in Genk van meer dan 57 km² groot. Je kan er naar hartenlust wandelen, fietsen en ontspannen met je gezin. Middenin domein Kattevennen prijkt er een reusachtige sterrenbol: de Cosmodrome. Daarin beleef je een fascinerend spektakel over de ruimte. In Kattevennen ontdek je zowel de natuur als het heelal!

 • La Biomista

  Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Vanmechelen’s wonderlab.

 • Studio Piet Stockmans

  Vroeger ontgonnen ze hier het zwarte goud: steenkool. Nu vind je op C-mine wit goud: het porselein van keramist Piet Stockmans. Ontdek er alles over tijdens een rondleiding in het voormalige metaalmagazijn op C-mine. Dat is het woon- en werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist die samen met zijn dochter Widukind de grenzen van het porselein verkent. Bewonder zijn installaties, vazen, juwelen, relatiegeschenken en exclusieve serviezen op maat. Onder meer Alain Ducasse, Sergio Herman en Dom Pérignon zijn hier klant!

  Exclusief: kortingkaart van 10 % bij aankoop in de plaatselijke winkel van Pieter Stockmans!

  Wie weet met welk exclusief souvenir jij terug naar huis gaat 🙂

   

 • Visit Limburg

  Limburg heeft zoveel te bieden, via deze link krijg je een overzicht om je verder te helpen om gastvrij Limburg te ontdekken en te beleven.

 • Herckenrode abdij

  Ooit was Herkenrode de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. Vandaag zijn de historische gebouwen prachtig gerestaureerd. Het Belevingscentrum dompelt je helemaal onder in de historiek van deze unieke site.  Maar Abdijsite Herkenrode is méér dan alleen maar geschiedenis.

  Het is ook een 100 ha grote oase van rust in een prachtig natuurdomein. Rond de abdijgebouwen voeren wandelpaden je naar De Wijers met zijn 1001 vijvers.

  In de Kruiden- en Inspiratietuin word je één met de natuur.

 • Lavendelhoeve Stokrooie

  Een uniek stukje Provence in Limburg!

 • De Tuinen van Dina Deferme

  Prachtige landelijke tuinen die je doen dromen en genieten…ontwerpster Dina Deferme schreef verschillende boeken en laat je genieten in haar droomtuin!

Cadeaubon Lavendine Pure

Ben je nog op zoek naar een exclusief cadeau voor feestje, verjaardag of een andere gelegenheid?

Een heerlijke waardebon van bij Lavendine Pure is altijd een perfect cadeau!

Bestel je bon via telefoon (089 214550) of via mail: info@lavendinepure.be.

Betalen kan per overschrijving op rekeningnummer BE53 9733 4841 6253 met vermelding cadeaubon en je naam, via bancontact of via contante betaling. Wij aanvaarden geen kredietkaarten.

Tot snel…tot puur genieten!

Reservatie

Wil je reserveren?

Vermeld in het contactformulier wat je graag wil reserveren en je voorkeur moment. Wij checken je aanvraag zo snel mogelijk en bevestigen je aanvraag per mail met alle informatie betreffende je reservatie.

Reserveren